open/close

Veitransport i Europa

Statusoppdateringen nedenfor er et øyeblikksbilde av situasjonen i dag, 3. april 2020

Veitransport i Europa den 3. april 2020

I DSV Road følger vi utviklingen i Europa nøye og tar nødvendige forhåndsregler for å opprettholde så normal drift som overhodet mulig, uten at dette skal gå utover smittespredning hva gjelder COVID-19. 

Liten kapasitet, færre avganger og lengre transittider

Trafikken vår er aktiv i alle markeder i Europa og vi gjør alt vi kan for å sikre godset under disse omstendighetene. Vi må imidlertid påpeke at det er liten kapasitet enkelte steder og kontinuerlig innføring av nasjonale restriksjoner i Europa (for å begrense smittespredning) gjør at det skaper ubalanse i en rekke markeder. Dette igjen påvirker selvsagt våre avganger og transittider. Forsinkelser må derfor kunne påregnes. 

Som et eksempel innførte den rumenske regjering restriksjoner for rumenske sjåfører i forbindelse med COVID-19. Dette ble etablert 31.mars 2020. Restriksjonen krever at sjåfører skal tilbringe 14 dager hjemme når de kommer tilbake fra Romania fra oppdrag i utlandet. Vi vet foreløpig ikke effekten av tiltaket, men det er vår forventning at det nå etter påske vil bety en konkret reduksjon i den tilgjengelige sjåfør-kapasiteten i det europeiske markedet.

Sør-Europa

Italia og Spania har som tidligere nevnt en "lockdown". Det er fortsatt ingen endringer hva gjelder disse landene. Vi mottar kun bookinger til og/eller fra Spania dersom du som fraktbetaler har avstemt med dine kunder/leverandører, at både henting/levering kan utføres som planlagt. 

Dersom du er DSV-kunde og har spørsmål om situasjonen i et eller flere av de sør-europeiske landene, ber vi deg ta kontakt med din lokale DSV-representant for videre planlegging og veiledning i forbindelse med dine fraktbehov og sendinger. 

Storbritannia og Irland

I Storbritannia og Irland er alle ikke-kritiske virksomheter stengt, noe som betyr at kun matproduksjon, generell produksjon og entreprenørarbeid/kontraktsarbeid er tillatt. 

På grunn av de mange stengte virksomhetene, har våre kollegaer i UK vært nødt til å endre konfigurasjonen av distribusjonsnettet, noe som kan gi lengre transittider - spesielt til og fra ytre områder som f.eks Skottland. 

Dersom du er DSV-kunde og har import/eksport til Storbritannia og/eller Irland, oppfordrer vi deg til å holde en tett dialog med oss, slik at vi kan planlegge og veilede deg i forhold til dine fraktbehov og sendinger. 

Henting og levering

På grunn av de mange stengte virksomheter og fabrikker i Europa, anbefaler vi deg som kunde å holde tett dialog med dine leverandører/kunder, samt sørger for at vi kan hente og levere varene. 

VIKTIG! Som fraktbetaler bærer du risikoen og dermed også kostnaden hvis avsender eller mottaker hindrer oss i å laste/levere varer. 

Dersom du har spørsmål, ta kontakt med oss. Vi hjelper deg gjerne!