open/close

Coronaviruset i Asia 4.mars 2020

Statusoppdateringen nedenfor er et øyeblikksbilde av situasjonen i Italia i dag, 4.mars 2020

Status i Asia den 4.mars 2020

 

Import fra Asia og Kina (sjøfrakt)

På sjøfrakt nærmer vi oss nå mer normale forhold. Det er fortsatt noen kansellerte skip, men dette er ikke i samme stor grad som tidligere. 

Kontor- og produksjonsarbeidere i Kina er stort sett tilbake i arbeid og bestillingsnivåene ut av landet er i tråd med det vi normalt ser etter det kinesiske nyttår. Økningen i antall bestillinger er ganske enkelt forsinket. 

Vi må imidlertid huske på at det fremdeles er utfordringer med innenriks transport, da sjåfører og lastebilkapasitet mangler grunnet lokale begrensninger. Derfor er det spesielt varer som må krysse flere provinser i Kina som forblir problematiske. 

Hvis du er DSV kunde, anbefaler vi at du kontakter din DSV representant for ytterligere informasjon. 

Luftfrakt til Asia

Vi mottar fortsatt nye avbestillingsrapporter på grunn av frykten for COVID-19. Senest kansellerte SAS sine flyreiser til Hong Kong fra 5.mars grunnet manglende reiseaktivitet. SAS er bare ett av mange flyselskaper som har kansellert fly til flere asiatiske land på grunn av mangel på passasjerer. 

Fordi det trekkes kapasitet på ruter til land utenfor Kina, påvkirker dette nå luftfraktprisene på flere markeder i Asia. 

Hvis du er DSV kunde, anbefaler vi deg å ta kontakt med din DSV representant for ytterligere informajson.