open/close

Import og eksport veitransport

Statusoppdateringen nedenfor er et øyeblikksbilde av situasjonen i dag, 17.mars 2020

Status import og eksport for veitransport den 17.mars 2020

I DSV Road følger vi utviklingen på kapasiteten i Europa nøye.

Flere land har stengte grenser for å minimere en smittespredning ved reiseaktivitet. I Europa kan vi fortsatt passere grensene med gods, men vi opplever at grensekontroller skaper forsinkelser og medfører lengre transittider. I tillegg ser vi utfordringer i forhold til fergetrafikken. 

Følgende fergelinjer er innstilt: 

  • Stena Line mellom Oslo - Fredrikshavn
  • DFDS Seaways mellom Oslo - København
  • Color Line mellom Oslo - Kiel (Color Fantasy og Color Magic)
  • Color Line mellom Kristiansand - Hirtshals
  • Fjordline mellom Bergen - Hirtshals (Stavanger - Hirtshals går 2 ganger pr. uke) 

Fjordline har satt inn ekstra kapasitet mellom Kristiansand og Hirtshals. 

I Italia er det høyt smitteantall og karantenereglene for sjåførene medfører en stor mengde kapasitet ut av markedet. På grunn av utviklingen og det økende antallet av smittede i Europa, forventer vi fortsatt at de kommende ukene vil være preget av ustabilitet og økende kapasitetsutfordringer i markedet. Vi vil riktignok påpeke at vi vil gjøre alt vi kan for å sikre godset til våre kunder og opprettholde så normalt drift som overhodet mulig. Vi transporterer dine varer og har "business as usual". 

Dersom du er DSV kunde ber vi deg ta kontakt med din lokale DSV-representant. Vi ber deg holde tett dialog slik at vi sammen kan planlegge forsendelene dine og sikre forsyninskjedene i denne ekstraordinære situasjonen. 

Sikre henting og levering av gods 

Siden vi har opplevd flere tilfeller der det ikke er mulig å laste og/eller levere gods på grunn av midlertidig stenging, anbefaler vi deg å holde tett dialog med din lokale DSV-representant og med dine leverandører/kunder. 

Som fraktbetaler, bærer du risikoen og dermed også kostnadene hvis avsender eller mottaker er forhindret til å motta gods. 

Lasting og lossing

Hvis sjåførene våre blir instruert om å ikke delta for å sjekke varens tilstand, så vel som antall pakker ved henting og/eller levering, fraskriver vi oss ethvert ansvar for manglende og/eller skadet gods. 

Mottak av dokumenter

For å minimere fysisk kontakt under henting og levering i Norge, har våre sjåfører blitt instruert til å signere på vegne av våre kunder, dersom ønskelig. Signering kan være på papir eller PDA (håndholdt maskin med trykkfølsom skjerm). 

Dersom du er DSV kunde og har spørsmål angående forsendelsene dine, ber vi deg ta kontakt med din lokale DSV-representant.