open/close

Kinesisk aktivitetsnivå 21.februar 2020

Statusoppdateringene nedenfor er et øyeblikksbilde av situasjonen i dag, den 21.februar 2020

Kinesisk aktivetsnivå tar seg sakte opp: Alvorlige kapasitetsproblemer kan forventes

Kinesiske myndigheter innførte tidligere forskjellige tiltak på ulike nivåer i forhold til Coronavirus-utbruddet.Etter den obligatoriske utsettelsen av kinesisk nyttår, vil bedrifter sakte men sikkert komme tilbake til det normale de fleste steder.

På dette stadiet er våre 21 kontorer med unntak av Wuhan (Hubei-provinsen), åpne. Vi jobber med et begrenset antall ansatte på kontorene mens de gjenværende ansatte jobber hjemmefra. Når produksjonsbedrifter starter produksjonen sin på nytt, forventer vi at transport- og logistikksituasjonen vil føre til betydelige kapasitetsproblemer. 

Flere flyselsakper har enten kansellert eller redusert antall flyreiser til og fra Kina, og som en konsekvens er det betydelig mindre avganger tilgjengelig per dag. 

DSV tilbyr en potensiell løsning 

DSV er fast bestemt på å hjelpe våre kunder med å takle noen av de resulterende etterslepene og oppveie for forstyrrelsene i forsyningskjeden. Vi tilbyr derfor en unik løsning via vårt charternettverk. 

Fra og med 25.februar, kjører vårt fraktfly Boeing 747-8 tre ganger per uke øst og vestover mellom Huntsville, Alabama i USA og Shanghai i Kina. Løsningen sikrer at DSV vil ha full kontroll over kapasiteten som er tilgjengelig på denne charterløsningen. Ved å benytte oss av Huntsville hub'en, kan vi koble oss til alle kontinenter via vårt DSV-kontrollerte-charternettverk. 

Situasjonen generelt 

DSV er fortsatt sterkt opptatt av sikkerheten til våre ansatte, mens vi jobber med å dempe potensiell innvirkning på våre kunders forsyningskjeder. Vi har på bakgrunn av dette etablert flere forebyggende tiltak for å ivareta våre ansattes helse og ikke minst trivsel. 

Vi vil fortsette å overvåke situasjonen nøye og holde våre kunder og forretningspartnere oppdatert om nye forskrifter og myndigheters retningslinjer. I tillegg vil vi også overvåke annen utvikling som kan påvirke vår drift og våre prosesser. Vi vil tilby beredskapstiltak i den grad det er mulig.