open/close

Hub i Dubai

DSVs hub i Dubai er med på å sikre en effektiv kombinasjonsløsning av sjøfrakt og flyfrakt på forsendelser fra Asia.

Hub i Dubai

Kundene kan ofte rynke litt på nesen når vi presenterer vår Sjø/Fly kombinasjonsløsning for første gang. En lav pris, et enkelt oppsett og stabile transittider gjør at det etterhvert er flere som velger denne kombinasjonen av sjøfrakt og flyfrakt for deres forsendelser fra Asia til Norge, som til vanlig blir kalt 'Sea-Air'.
Først sendes varene med sjøfrakt til Dubai hvor de blir lastet om på et fly til Oslo med videre levering i Norge.

Mange av våre kunder har stor glede av denne 'Sea-Air'-løsningen. Løsningen krever ikke noe ekstra av kunden, og besparelsen på den samlede transporten fra land som Vietnam, Bangladesh, Myanmar og Kambodsja kan være helt opp mot 50 % i forhold til en direkte flyfrakt-løsning.

En kombinasjonsløsning med 'Sea-Air' har en transittid fra havn til dør på 18-23 dager fra land som Bangladesh, Vietnam, Myanmar og Kambodsja. Til sammenligning tar flyfrakt 4-6 dager og sjøfrakt 40-42 dager til Norge.

Vi bruker denne kombinasjonsløsningen hvis våre kunder mister en avgang i Asia på grunn av forsinkelser i produksjonsleddet. I stedenfor at kunden får sendt varene med flyfrakt og betaler en høy pris for den raske transittiden, går vi inn og tilbyr denne kombinasjonsløsningen som et alternativ. Andre kunder bruker denne kombinasjonen av sjø- og flyfrakt fast fordi løsningen passer godt inn i deres forsyningskjede.

'Sea-Air' hub i Dubai

DSVs hub på sjø- og flyfrakt i Dubai operer i en freezone som er med på å sikre et raskt skifte fra havn til flyplassterminal.
DSVs General Manager på flyfrakt i Midtøsten og Afrika (UAE), Praveen Nair, understreker:

Dubai er på mange måter helt unik i forhold til denne løsningen. Geografisk ligger Dubai sentralt og halvveis mellom Asia og Europa. DSV sitt havneområde er tilpasset den høye frekvensen på inn- og utgående sjøfrakt, og flyplassen i Dubai har et enormt tilbud av flyselskaper som i hovedsak flyr inn og ut av Europa.

Alle forsendelser med 'Sea-Air' håndteres som en tidskritisk flyfraktforsendelse. For å sikre en enkel og effektiv spedisjon fra havn til flyplass arbeider DSV i Dubai tett med sjø- og flyfraktmyndighetene og foretar forseglede skift utenom tollen innenfor en tidsramme på 24 timer.

Er du interessert i å høre mer om DSVs kombinasjonsløsning 'Sea-Air', send en henvendelse til din lokale DSV-kontakt eller airseasalg@no.dsv.com.