open/close

Logistikkutfordringer vedrørende Black Friday

Det er stor sesong for shopping og høy etterspørsel. Varebeholdningspraksisen din blir fort en bekymring når etterspørselen plutselig øker i forbindelse med Black Friday

Black Friday

Smart bruk av inventar, samt hastighet mener vår Senior Supply Chain Advisor at er de viktigste leverandørkjedeegenskapene å fokusere på når etterspørselen plutselig øker. 

Disse "rabattdagene" som inkluderer Black Firday, Cyber Monday, Amazon Prime Day og Alibaba Singles Day, byr på flere utfordringer i forsyningskjeden. Man må ha de nødvendige personalressursene, sørge for at IT-systemene er robuste nok til å håndtere den ekstra trafikken, samt sørge for at man er oppdatert på hva man har annonsert. Man trenger rask og sterk synlighet, men det største fokuset bør være på varelageret. 

"Folk snakker om kostnadene ved logistikk. Jeg vil si det handler om kostnadene ved logistikk som et resultat av varelagerpraksisen din, og lagerbeholdningen din er et resultat av leverandørkjeden" sier Alyda Le Hane (Senior Supply Chain Advisor i DSV Global). 

Hun legger til: "I en tradisjonell forsyningskjedemodell vil selgere bringe produkter inn i et anlegg der de blir lagret, plukket og senere pakket for å bli sendt ut. Denne prosessen har vist seg effektiv med tanke på behovet for høy hastighet, noe som har ført til at mange ser på Cross-docking, direkte skip, etc". 

Eksempelet med Cross-docking innebærer å losse varer fra en inkommende lastebil på et lager og laste dem direkte på utgående lastebiler - uten lagring imellom. Det som kommer inn går ut samme dag!

Hva er din omnikanalstrategi?

Black Friday og Cyber Monday fortsetter å ta store deler av ferieutgiftene over hele verden. I USA forventes det at mer enn 165 millioner mennesker skal handle i løpet av sin fem dager lange Thanksgiving helg, med Black Friday i spissen. I Storbritannia har nettsalget i november mer enn doblet seg i løpet av de siste ti årene. 

Vi kan fortsatt forvente lange køer av mennesker foran butikker med uimotståelige Black Friday tilbud, men nettbuikkene tar en stor andel av salget. En undersøkelse fra 2018 viste at 63% av Black Friday-kjøpere i Storbritannia planlegger å handle stort sett alt online. Når linjene mellom fysiske butikker og nettbutikker blir uklare, forventes det at detaljister har en sterk omnikanalstrategi. 

"Avhengig av forhandleren, kan en god omnikanalstrategi innebære click-and-collect der kjøpere kjøper eller velger varer på nettet og henter dem i butikken eller på et samlingssted. Eller det kan innebære en lagerprosess som konsoliderer de individuelle handlede varene til enkeltforsendelser som er klare til å sendes, istedenfor å plukke og pakke individuelle ghenstander etterhvert som bestiller mottas", sier Alyda. 

Vanligvis har en sterk omnikanaloperasjon en enkel database som alle ansatte bruker og henter data fra - så vel som dataflyten for å støtte den. Dataflyten mellom salgskanaler (f.eks en app eller et nettsted) og hoveddatabasen må være presis og uten forsinkelser. Ordrehåndtering, levering, økonomisk transaksjon, markedsføringsrapportering og andre oppfyllingsprosesser må kobles til. 

"Til slutt trenger du forskjellige forsyningskjedestrategier for de forskjellige produktgruppene. Viktigheten av å forstå hvordan du segmenterer produktgruppene dine for kundekanalene dine til markeder, og hvordan du setter de riktige KPI'ene i hvert segment, vil avgjøre forsyningskjedens suksess", sier Alyda. 

 

Innsyn levert av Alyda Le Hane, Senior Supply Chain Advisor i DSV. 

Alyda har en MBA fra Henley University i Storbritannia og mer enn 25 års erfaring innen logistikk. Hun spesialiserer seg i strategiske og farmasøytiske forsyningskjeder, workshops og opplæring. Alyda var leder for Supply Chain Council i Sør-Afrika og er en sertifisert SCOR-Trainer.