open/close

DSV støtter Julegavekonvoien med transport av julegaver til utsatte barn i Øst-Europa

Julegaver fra 30 innsamlingssteder i Danmark blir samlet på DSVs lager i Taulov og skal via Tyskland og videre til Øst-Europa med Julegavekonvoien

Julegavekonvoi

De nesten 10.000 julegavene som ble samlet inn i løpet av november på 30 samlingssteder i Danmark, fraktes til Øst-Europa der gavene blir delt ut til fattige og sårbare barn i avsideliggende og landlige områder. 

Bak den store innsamlingen i Danmark står de to nettverksforeningene Ladies Circle Denmark og Round Table Denmark. 

Pernille Slinkert, medlem av Ladies Circle Denmark og ansvarlig for logistikk i styringsgruppen for Julegavekonvoien i Danmark, sier: 

"Vi er veldig fornøyde med DSVs støtte i dette prosjektet, der vi prøver å skape noe magisk rundt jul for utsatte barn i Øst-Europa. Uten DSV og deres hjelp ville det ikke vært noen julekonvoi ut av Danmark, fordi det er logistikkdelen som utgjør en så stor del av prosjektet"

I tillegg til transport fra samlingspunktene til DSVs lager i Taulov, håndterer DSV også transporten av de rundt 60 julegavepallene til Frankfurt i Tyskland. Her vil innsamlingene fra flere land i Europa bli samlet inn til en julekonvoi som går til Romania, Bulgaria, Ukraina og Moldova. 

Speditør i DSVs distribusjonsavdeling Eva Maria Jensen, har koordinert transporten fra samlingspunktene i Danmark og forteller om oppgaven: 

"Det er flott at vi kan støtte julekonvoien ved å gjøre det vi gjør best. For meg har det virkelig vært en god og hjertevarm oppgave i en ellers travel tid fram til jul".

Om Julegavekonvoien

Julegavekonvoien (Weihnachtspaeckchenkonvoi) er et veldedighetsprosjekt startet av Ladies Circle og Round Table i Tyskland. Ladies Circle i Danmark og Round Table Denmark har vært en del av prosjektet siden 2016. 

I forbindelse med innsamlingen er julegavene delt inn i tre aldersgrupper (3-6 år, 6-10 år og 10-16 år). På denne måten får barna en julegave som passer deres alder. Hver julegave har en verdi på ca. 75 kr.