open/close

Planlegg din sjøfrakt og unngå dyr containerleie rundt jul og nyttår

Det kan være kostbart hvis containerne dine ikke kan leveres som avtalt. Få en oversikt over de forskjellige avgiftene og tipsene for å unngå dyr containerleie rundt jul og nyttår

Unngå dyr containerleie

Containerleveransene dine kan bli dyre dersom de ikke er planlagt rundt jul og nyttår. 

Vår leder for DSV's norske avdeling for sjøfraktimport, Kristoffer Jensen forklarer: "Vår erfaring forteller oss at det kan hende det ikke tas hensyn til dager hvor vi holder stengt når vi bestiller varer med levering rundt jul og nyttår. Hvis vi ikke kan levere som avtalt med kunden, må vi la containeren ligge i havnen og dette kan koste flere tusen kroner i skatt, da visse dager ikke teller som høytider"

Hvis en full container ikke flyttes ut av havnen/terminalen for pakking innen de tillatte fridagene som tilbys av rederiet, vil det bli belastet et gebyr. 

De forskjellige avgiftene

Lagring: Utleie av plass. Avgiften belastes av port- eller terminal tilknyttet til rederiet. 

Demurrage: Når hele containeren ikke blir flyttet ut av havnen/terminalen for pakking innen de tillatte fridagene som tilbys av rederiet. 

Forvaring: Hvis en container blir hentet for pakking og den tomme containeren ikke blir returnert til det nominente depot'et innen avtalt tid. 

Ferier og helger

Helligdager og helger teller ikke som ekstra ferier. Her er to eksempler: 

Eksempel 1: Hvis containeren din ankommer mandag 23.desember og du bruker tre fridager, begynner avgiften å gjelde fra 26.desember. 

Eksempel 2: Hvis containeren din ankommer mandag 23.desember og du bruker tre fridager, vil avgiften begynne å gjelde fra 27.desember. 

Tips for å unngå containerutleie

For å unngå ekstra utgifter når julefreden har sunket seg, anbefaler vi å planlegge leveranser etter interne fridager og redusert bemanning. 

Etter nyttår

Hvis containeren din ikke er hentet mellom jul og nyttår, må disse prioriteres høyt. Hvis du er kunde hos DSV og har spørsmål om gebyr eller trenger råd angående levering mellom jul og rundt nyttår, kan du kontakte ditt lokale DSV kontor.