open/close

Coronaviruset i Kina påvirker nasjonal og internasjonal transport

Ulike sikkerhetstiltak mot utbruddet av coronaviruset i Kina påvirker landets infrastruktur og mulighetene for transport av varer til og fra landet

Coronavirus

Kinesiske myndigheter har innført ulike sikkerhetstiltak på nasjonalt nivå, i provinser og byer i et forsøk på å eliminere utbruddet av det helsetruende coronaviruset. 

Offentlige institusjoner er instruert om å holde stengt og større arrangement har fått forbud om å finne sted. 

Nasjonal forlengelse av kinesisk nyttår 

Den pågående feiringen av kinesisk nyttår - som løper frem til den 30. januar 2020- har offisielt blitt forlenget frem til 2. februar 2020. Dette betyr at infrastrukturen vil bli rammet i løpet av perioden og det vil bli vanskelig å utføre innlandstransport, samt import og eksport til landet. 

Suzhou og Shanghai

Bedrifter i byene Suzhou og Shanghai vil holde ytterligere stengt. Den siste kunngjøringen estimerer at bedrifter i Suzhou potensielt ikke vil åpne igjen før 8. februar 2020. I Shanghai har myndighetene kunngjort at bedrifter ikke vil kunne fortsette daglig drift før tidligst mandag 10. februar 2020. 

 Wuhan i karantene

 Byen Wuhan har blitt satt i karantene sammen med 13 nabobyer i Hubui-provinsen. Karantenen betyr at transport til og fra disse områdene ikke er mulig. 

I tillegg har vi mottatt flere rapporter fra DSV i Kina om at lastebilsjåfører har blitt forhindret i å utføre en gitt transport på bakgrunn av smittefaren. 

Import eller eksport

Hvis din bedrift har varer som importeres eller eksporteres fra Kina, anbefaler vi at du kontakter dine leverandører og kunder for å høre mer om lokale eller uoffisielle tiltak som kan påvirke forsyningskjeden din til og/eller fra landet. 

DSV følger utviklingen 

I DSV følger vi utviklingen nøye og er i løpende  kontakt med våre kollegaer i Kina. DSV Kina har satt sammen en arbeidsgruppe som fokuserer på utviklingen av virusutbruddet og har som oppgave å samle inn informasjon fra myndighetene på nasjonalt og lokalt nivå. 

Den offisielle forlengelsen av det kinesiske nyttår innebærer at gjenåpningen av våre DSV kontorer i Kina avhenger av den lokale situasjonen i de forskjellige provinsene. 

På bakgrunn av at situasjonen, utviklingen og kampen mot virusutbruddet intensiveres kontinuerlig, må overnevnte sees på som en øyeblikksbeskrivelse. 

Dersom du er DSV kunde og har spørsmål om forsendelsene dine til og fra Kina, ber vi deg ta kontakt med din lokale DSV representant.