open/close

Status på Coronaviruset: Italia og trafikken

De nye karantenerestriksjonene i Italia skal nå gjelde for hele landet. Les mer om situasjonenen.

Coronavirus

Italienske myndigheter har i går kveld kunngjort at karantenerestriksjonene nå skal utvides til å gjelde hele landet. Utvidelsen av karantenen skal gjelde frem til 3.april 2020.

Restriksjonene er nok et drastisk tiltak på å begrense og prøve å stoppe spredningen av COVID-19-viruset. For landets 60 millioner innbyggere ber man om at det til enhver tid bør unngås reising inn og ut av et område, såfremt det ikke er strengt nødvendig på grunn av arbeid eller helse. Som følge av de oppdaterte karantenerestriksjonene fra Italias myndigheter, stopper også flere flyselskaper sine flyvninger ved å innstille dem. 

Påvirkning på trafikken

På bakgrunn av karantenerestriksjonene, er bevegelse i landet svært begrenset. Det er vanskelig å si nøyaktig hvordan de oppdaterte restriksjonene vil påvirke vår trafikk, men foreløpig opererer DSV som normalt. Dette betyr at transport av varer til og fra Italia fortsetter, men med nøye kontroller av varer og dokumenter ved grensene til de avstengte områdene, som vil påvirke kapasiteten og gi lengre transittider. 

Hva gjør DSV? 

Som følge av restriksjonene gitt av de italienske myndigheter for å hindre ytterligere spredning av COVID-19-viruset, innfører DSV Road Norge intermodale transporter inn og ut av Italia med virkning fra 11.mars 2020. Dette medfører at "normale" ledetider på trafikken opphører også fra denne datoen. Forinkelser vil måtte påregnes. 

DSV vil gjøre sitt ytterste for at våre kunder blir så lite rammet som mulig, men ber om forståelse for at dette er ytre påvirkninger som DSV ikke kan holdes ansvarlig for. Vi ber alle våre sjåfører om å oppføre seg ansvarlig og begrense deres tilgang til lagre/kontorer, samt at vi hele veien følger retningslinjene gitt av Folkehelseinstituttet (FHI) og World Health Organization (WHO) hva gjelder smittevernstiltak. 

DSV overvåker situasjonen nøye og vil gi jevnlige oppdateringer på temaet. 

Dersom du er DSV kunde og har spørsmål om forsendelsene dine til og fra Italia, ber vi deg ta kontakt med din DSV representant. 

Les mer om Coronaviruset og de siste oppdateringene rundt teamet her.