open/close

Finner kreative løsninger

Plan A var en trailer - Plan B var en lekter

Da Israeli Chemicals Ltd. trengte en verdifull sedimentbeholder i titan levert fra Nord-Sverige, ringte de til DSV.

 

Vanligvis ville en så stor forsendelse ha blitt transportert på veien frem til en havn hvor den hadde blitt vinsjet på et skip for å bli fraktet fra Sverige rundt Spania og inn i Middelhavet. Men det svenske politiet nektet å gi tillatelse til at en så stor sending skulle fraktes langs landeveien. Det er tross alt en tur på nesten 900 km.

 

Vårt prosjekt-team kom med den kreative løsningen å løfte sendingen over på en lekter bare noe kilometer fra fabrikken, og deretter transportere den til sjøs langs den svenske kysten, før den ble overført til skipet til Israel. Alt dette uten at sendingen, som er veldig skjør, ble plassert på bakken eller festet med kjetting.

 

Vi var så imponert over deres profesjonalitet, tempo og oppfølging
         – Guy Avital, Logistics Buyer ved ICL

 

Politiet ble involvert – DSV Israel fikk syv politibiler til å vise vei fra Ashdod Havn og frem til endelig destinasjon i Israel. Det beste var at lekter-løsningen ga kunden en besparelse på €40.000!

 

OM ICL

ICL er en global produsent av produkter basert på unike mineraler. De opererer hovedsakelig på tre områder: jordbruk, mat og konstruert materiale. ICLs virksomhet er global og støttes av verdensomspennende distribusjons- og forsyningskjeder. Gruve- og produksjonsstedene ligger i Israel, Europa, Nord- og Sør-Amerika og Kina. ICL sysselsetter rundt 13.000 mennesker over hele verden.