open/close

Vi gjør det umulige mulig

Når du har behov for noe mer enn en vanlig transport

Det er en utfordring å skulle transportere levende kattedyr. De skal være våkne under transporten og den ukjente situasjonen samt fremmede mennesker kan gjøre dyrene nervøse. Dette kan ende med at de skader enten seg selv eller buret. Forsinkelser kan bety enda flere alvorlige problemer hvis dyrene har behov for spesiell pleie.

Derfor har Aalborg Zoo bedt DSV om å transportere deres utrydningtruede persiske leopard, Bam Bam. Han skulle reise gjennom Europa, over Atlanterhavet og USA, og frem til sitt nye hjem i California.

Skånsom transport til den andre siden av jorden.

Transporten bestod av flere etapper. Først ble Bam Bam lastet inn i en spesialdesignet kasse. Så ble han kjørt til Amsterdam i en DSV-trailer før han ble flydd til Los Angeles på et chartret fly. Vel nede på landjorden ble han kjørt den korte veien til Feline Conservation Center i Rosamond, California.

Takket være grundig planlegging og håndtering kom Bam Bam trygt frem i tide.         

Bam Bams reise til USA gikk uten problemer.Transport er en nødvendig del av det globale arbeidet med å bevare utrydningstruede dyrearter, og vi er glade for at både Aalborg Zoo og DSV har håndtert dette sensitive og potensielt farlige dyret så profesjonelt.

Joe Maynard, Adm. direktør for EFBC's Feline Conservation Center

Hjelper utrydningstruede dyrearter

Bam Bam har nå blitt en del av et avlsprogram for bestanden av utrydningstruede persiske leoparder i Rosamond. Håpet er at han vil parre seg med sin utvalgte make Kiana. Hun kommer fra Frankrike og ser fortsatt tiden an. Den persiske leoparden (panthera pardus saxicolor) er en underart av den vestafrikanske leoparden. Den sies å være den største av alle leopardarter. Den lever i Iran, Aserbajdsjan, Armenia, Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan og Afghanistan. Oppholdsstedene varierer fra fjellområder til gressletter, hvor som helst bare det er nok av skjulesteder og byttedyr.

Om EFBC's Feline Conservation Center

Som bosted for over 70 av verdens mest utrydningstruede kattedyr er EFBC's Feline Conservation Center både avlszoo og forskningssenter. Senteret ble grunnlagt i Roasamond, California i 1977 og er en nonprofit-organisasjon som drives utelukkende av donasjoner fra det offentlige.

Les mer på Feline Conservation Center hjemmeside.

Om Aalborg Zoo

Aalborg Zoo åpnet i april 1935. Dyrehagen dekker et område på mer enn 8 hektar og er hjem for mer enn 1200 dyr og 138 forskjellige arter. Aalborg Zoo sitt overordnede formål er å bevare dyrene og den naturen de lever i direkte gjennom internasjonalt avlssamarbeide, og støtte til bevaringsprosjekter i den frie naturen og indirekte gjennom formidling av kunnskap om utrydningstruede dyr.

Besøk Aalborg Zoo sin hjemmeside

Få et pristilbud