open/close

Tollbehandling i India

Lær å navigere gjennom tollvesenets regelverk

Ifølge Verdensbanken forventes Indias BNP å vokse med 7,4% i 2018, noe som betyr at flere og flere bedrifter må gjøre seg kjent med Indias regelverk.

Tollvesenets regelverk kan ofte være vanskelig å navigere i. Tollbehandling er en oppgave som ofte blir gitt til spesialister, men uansett er det viktig at logistikkarbeiderne har oversikt over utfordringene og fallgruvene.

Dette white paper beskriver noen av områdene i de indiske tollforskriftene og hvordan det praktiseres, noe som kan være nyttig for alle som er involvert i import og eksport til India.

Nedenfor er noen eksempler på områder med viktig informasjon:

  • For å importere eller eksportere varer til og fra India er det viktig å få en Import Export Code (IEC). Bedrifter kan søke om en IEC på Directorate General of Foreign Trade’s hjemmeside, og hvis søknaden er korrekt utfylt er behandlingstiden 72 timer.

  • Det indiske tollvesenet er medlem av World Customs Organization (WCO) og følger Harmonized System (HS) som er en varebeskrivelse utviklet og vedlikeholdt av WCO, og som er styrt av en internasjonal konvensjon.

  • For eksport fra India kan Free Trade Warehousing Zone (FTWZ) være en ideell løsning for bedrifter som handler med flere produsenter i India og frakter til alle steder over hele verden som konsoliderte forsendelser.

Last ned white paper om Tollbehandling i India her.